Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Logistiken ska lösas via en container

Publicerad: 10 februari 2017, 10:18

En container med allt material som behövs till renoveringen packas på ett lager i Borås och transporteras sedan och ställs upp utanför den aktuella lägenheten.

Foto: Willhem

Fastighetsbolaget Willhem har en ny logistiklösning när de renoverar sina hyresrätter som ska ge hundra procent kontroll över materialflödet.


Snabbväxaren Willhem äger 23 000 lägenheter på tolv orter i landet. Renoveringen av lägenheterna sker ofta styckvis efter att tidigvarande hyresgäst flyttat och sagt upp sitt kontrakt. För att skapa effektivitet vid varje enskild renovering lanserar företaget ett nytt logistiksystem. En container med allt material som behövs till renoveringen packas på ett lager i Borås och transporteras sedan och ställs upp utanför den aktuella lägenheten.

– Det ger oss hundra procent kontroll över materialflödet. Spillet går tillbaka, till exempel så skickas en halvfull färgburk åter till lagret och kan sedan användas till nästa lägenhet, säger Willhems finansdirektör Peter Malmén.

Bolaget har provat containermodellen under ett och ett halvt år men kommer under 2017 att börja använda den i större skala.

Relaterade artiklar

Stora vinster görs på slitet miljonprogram

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.