Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Malmö först med att söka statligt stöd

Publicerad: 7 januari 2016, 10:21

MKB har ansökt om statligt investeringsstöd för tre bostadskvarter.

Foto: MKB

Den 1 januari 2016 blev det möjligt att söka statligt investeringsstöd för hyresbostäder och studentbostäder. Allmännyttiga MKB i Malmö är först ut med att söka stödet.


Ämnen i artikeln:

bostadsutvecklingMKBhyresrätterMalmöinvesteringsstöd

MKB ansöker om statligt investeringsstöd för tre bostadsprojekt. Det är kvarteret Stapelbädden och kvarteret Stämpen i Västra hamnen samt kvarteret Trädstubben i Segevång.

Bygget av Stämpen och Trädstubben påbörjades under 2015 och Stapelbädden ska byggstarta under 2016. Tillsammans omfattar de tre projekten 374 hyreslägenheter och uppförs med inriktning mot små lägenheter på 27–45 kvadratmeter.

MKB:s nyproduktionschef Sara MacDonald är positiv till det nya investeringsstödet.

– Vi vill med vår tidiga ansökan visa vårt intresse att vara med och uppföra bostäder i linje med förslaget, kommenterar hon i ett pressmeddelande.

Regeringen har ännu inte meddelat exakt vilka krav som ställs på projekt för att de ska komma i fråga för stödet. MKB:s ansökan kan därför betraktas mer som en intresseanmälan.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.