Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Markanvisningstävling i Sollentuna avgjord

Publicerad: 11 mars 2014, 23:00

De planerade bostadsrätterna sedda från Malmparken. Illustration: Sollentuna kommun

Markanvisningen för nya bostäder vid Malmparken i Sollentuna går till Wegbrand Lager 553. Bolaget ingår i samma koncern som Hökerum Bygg.


Det vinnande förslaget omfattar 62 bostadsrättslägenheter med stora balkonger, gröna tak och gemensamma takterrasser. Lägenheterna är fördelade på två sammanlänkade hus.

Sollentuna kommun genomförde 2013 en anbudstävling för två tomter i kvarteret Tabellen vid Malmparken i Tureberg, avsedda för studentbostäder respektive bostadsrätter. Den första delen med studentbostäder blev klar i slutet av förra året.

– Det är väldigt glädjade och konstatera att arbetet med utvecklingen av västra Tureberg fortsätter enligt plan. För ett par månader sedan kunde vi informera om att det ska byggas studentlägenheter på den ena av de två tomterna i kvarteret Tabellen. Nu kan vi informera om att den andra tomten blir en fastighet med bostadsrätter, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i plan- och exploateringsutskottet, i ett pressmeddelande.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.