Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Mejeri omvandlas till bostäder och butiker

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

I ett tidigare gammalt mejeri i centrala Höör byggs 78 lägenheter, fem butiker, varav en som ska bli Apotek samt en vårdcentral. Beställare är Hörbys kommunala bostadsbolag - Höörs Byggnads AB med vd Per-Olof Ågren.


Projektet ryms inom ett helt kvarter. Då kvarteret var delvis kulturminnesmärkt har man nått en kompromiss som innebär att man bibehåller och renoverar den tidigare disponentvillan som ligger mitt på området. Den kommer att innehålla gemensamma tvättstugor samt lokal för vaktmästare.
Källaren kommer att inrymma lägenhetsförråd samt parkeringsgarage. Plan 1 - 4 inrymmer lägenheter.
Projektet har föregåtts av en arkitekttävling där arkitektkontoret Magasin A med Leif Arnsby som arkitekt vann.
- Spontning och schaktning pågår sedan i somras i en tidigare entreprenad och byggnadsarbetena beräknas påbörjas vid årsskiftet med färdigställande i juli 2009, säger Tobias Persson, N-E Persson Byggnads AB, Sjöbo.
- Detta är för oss det första bostadsprojektet i Höörs Kommun. Vi är igång med bostadsprojekt i Kristianstad och har tidigare byggt i Malmö, Lund, Ystad, Kävlinge, Hörby och Sjöbo.
Byggnaden som är platsbyggd får en fasad av sandstensfärgat skärmtegel.
Entreprenadformen är totalentreprenad och kontraktssumman uppgår  till 126 Mkr.  Arbetschef är Tomas Nyrén och platschef är Håkan Nilsson.


Fakta Bostäder och affärslokaler i Höör
Beställare: Hörby kommunala bostadsbolag - Höörs Byggnads AB.
Totalentreprenör: N-E Persson Byggnads AB, Sjöbo.
Arkitekt: Magasin A.
Byggkostnad: 126 Mkr.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.