torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Mer att bygga för expansiva Obos

Publicerad: 19 januari 2021, 12:32

Bilden är en illustration av hur kvarteret kan komma att se ut. Foto: Obos Kärnhem

Bostadsutvecklaren Obos Kärnhem har tecknat avtal om att förvärva byggrätter vid fastigheten Flaggan utmed Malmslättsvägen i Linköping.

Ämnen i artikeln:

ObosObos SverigebostadsmarknadLinköping

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Den stora norska bostadsutvecklaren Obos är på framfart i Sverige. Nu är det bolaget Kärnhem som förvärvar byggrätter i Linköping.

– Vi kan äntligen bekräfta att vi tecknat avtal om att förvärva fastigheten Flaggan utmed Malmslättsvägen i centrala Linköping, säger Lina Brantemark, affärsutvecklingschef för Obos Kärnhem, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Expansiva Obos tar över Gasklockan

Obos Kärnhem har tidigare uppfört ett större småhusområde i Harvestad och ett flerfamiljshus i Vasastaden. Nyligen anvisades man även byggrätter för småhus i grupphusform samt en förskola i Skeda Udde i Linköping. Byggnationen vid Flaggan kommer bli ett flerbostadshus, men hur många lägenheter eller våningar det blir är inte klart ännu.

LÄS MER: ”Vi ska ge oss in med de stora drakarna” 

– Förvärven ligger helt i linje med vår strategiska satsning utifrån storlek, typ och läge. Linköping är ett geografiskt prioriterat tillväxtområde för oss, säger Malin Svensson, vd på Obos Kärnhem. 

Linköpings kommun är positiv till utveckling på platsen och den ligger i linje med översiktsplanen för området. Arbetet med detaljplanen pågår och beräknas vara klart 2023.

Affären har gjorts med KTP Holding. Säljarna som i dag bedriver verksamhet i fastigheten kommer sitta kvar och hyra befintliga lokaler under arbetet med detaljplan.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev