Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Miljöpartiet startar nätverk för bostäder

Publicerad: 13 november 2015, 13:44

Elin Olsson (MP) ordförande i Exploateringsnämndens strategiråd i Stockholm och nyvald sammankallande för nätverket.

Foto: Miljöpartiet

Miljöpartiet i Stockholmsregionen har startat ett plan- och bostadsnätverk med deltagare från samtliga kommuner och från landstinget. Samarbete över kommungränserna är en viktig nyckel till att öka takten i bostadsbyggandet, anser man.


Ämnen i artikeln:

bostadsutvecklingStockholmMiljöpartiet

Miljöpartiet är i dag med och styr i 11 av kommunerna i Stockholms län. Nätverket blir en plattform för samordning och för erfarenhetsutbyte kring en av regionens viktigaste utmaning.

– Nätverket ska samverka för att bygga det som krävs i regionen. Det är en stor utmaning, men också ett unikt tillfälle att bygga både mycket och hållbart. Det klarar vi under förutsättning att vi ökar erfarenhetsutbytet och lär oss av goda exempel både nationellt och internationellt, säger Elin Olsson (MP) ordförande i Exploateringsnämndens strategiråd i Stockholm och nyvald sammankallande för nätverket.

Annica Hjerling (MP) kommunalråd med ansvar för Hållbarhetsfrågor och första vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Haninge kommun.

– Nätverket är viktigt för vi behöver ta ett grepp på bostadsbyggandet på regional nivå, säger hon.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.