Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

MKB ansöker om att bygga i Holma

Publicerad: 13 november 2009, 12:58

1970-talets miljonprogramsområden har betraktats som färdigbyggda - men nu planerar MKB Fastighets att bygga tre punkthus med sammanlagt 60-80 nya lägenheter i Holma.


- Vi vill bygga tre så kallade punkthus mitt i området. Varje hus kommer att vara mellan fyra och sju våningar högt. Sammanlagt tillför vi 60-80 nya lägenheter till marknaden, säger Pål Svensson, fastighetschef hos MKB.MKB:s nyproduktion består både av nya bostadsområden, och av förtätning i redan befintliga områden. Bolaget kan komma att ha 500 lägenheter under produktion vid slutet av 2009. Inom MKB ser man möjligheter till förtätning i sina  miljonprogramsområden, och i dagarna har stadsbyggnadsnämnden behandlat MKB:s ansökan om detaljplaneförändring i Holma.- Vårt syfte med att bygga nya lägenheter i Holma är dels att tillgodose kundernas behov, dels att bygga för en tät, hållbar stad. En annan vinst är att det skapas flyttkedjor. Vi tror att intresset för nya lägenheter i Holma är stort, inte minst från personer som redan bor i området. Det genererar att andra hyreslägenheter blir lediga, säger Pål Svensson.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.