Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NCC bygger 1 000 bostäder i Linköping

Publicerad: 6 mars 2008, 13:43


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Vasallen säljer det gamla verkstadsområdet vid Garnisonen i Linköping till NCC Boende. NCC planerar att bygga 1 000 bostäder på området under en tioårsperiod, enligt ett pressmeddelande. Utbyggnadstakten blir jämn, med omkring 100 nya bostäder om året.

Området kallas Södra Ekkällan och omfattar cirka 40 hektar mark och 28 000 kvadratmeter lokaler. NCC tillträder området den 1 april och eftersom en översiktsplan redan är färdig kan produktionen komma igång redan nästa höst med inflyttning under 2007.

Södra Ekkällan ägs av ett dotterbolag till Vasallen och det är bolaget som nu säljs till NCC Boende. Vasallens fastighetsdirektör Örjan Johansson vill inte svara på vad priset blev men fastighetens värde har satts till 172 miljoner kronor och några andra betydande tillgångar finns inte i bolaget.

Övriga delar av Linköpings gamla garnisonsområde är redan sålda och därmed har Vasallen avslutat sin verksamhet i Linköping.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.