Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NCC bygger bostäder åt Riksbyggen

Publicerad: 9 mars 2010, 12:03

NCC Construction Sverige bygger på uppdrag av Riksbyggen 59 bostadsrätter i nya området Hornsbergs Strand på nordvästra Kungsholmen i Stockholm.


I Hornsbergs Strand, där det tidigare bland annat låg ett asfaltsverk och ett grusupplag bygger nu Riksbyggen två kvarter med bostadsrätter, varav det ena, kvarteret Hänryckningen, byggs av NCC.

I det gamla industriområdet, som nu blir ett stort bostadsområde med köpcentrum och restauranger, byggs 1 200 lägenheter, både hyresrätter och bostadsrätter. Lägenheterna är i storlekarna 2:or till 5:or, från 45 till 125 kvadratmeter. Fastigheten får ett garage i källaren för 43 bilar. Förrådsutrymmen byggs i både källare och på vind. Huset placeras nära Nelly Sachs park, en så kallad utsiktspark med vy över vattnet och med lekplats.

Ordern är värd 90 miljoner kronor.

Arbetet påbörjades i januari och beräknas vara klart årsskiftet 2011/2012, men en stor del av lägenheterna är sålda redan innan byggstart.

Totalt sysselsätts upp till 50 personer varav 26 är NCC-anställda.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.