Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NCC bygger bostäder på 100 meters höjd i Ö-vik

Publicerad: 13 november 2009, 12:12

NCC Construction Sverige bygger de första villorna på Varvsberget i Örnsköldsvik.


Målet för området är 25 villor på en höjd upp till 82 meter över havet, och 2010 börjar man bygga 100 ägarlägenheter i fyra åttavåningshus. Lägenheterna i det högst placerade höghuset ligger på 115 meters höjd. Med detta läge får bådevillorna och lägenheterna en vidsträckt utsikt över stad, hamn och hav.

Bostäderna som de kommer att ses från centrum av staden.


Örnsköldsvik har hittills haft dåliga tågförbindelser och Varvsberget har trots sin närhet till staden varit otillgängligt och avskuret av en järn- och bilväg. Men nu kan bygget snart påbörjas tack vare bättre tillgänglighet och kommunikation med en 200 meter lång snedhiss ner till staden och nya järnvägen Botniabanan, som invigs 2010.


De kustalpina bostäderna byggs på uppdrag av Kusthöjden, som bygger utifrån efterfrågan.

Arbetet startar i mindre skala. NCC har fått det första jobbet och gjuter nu grunden till fyra suterränghus som ligger på bergsluttningen strax bredvid hoppbacken. NCC ska även inreda de nyckelfärdiga husen på 180 kvadratmeter.

Hela området planeras vara klart om mellan 4 och 5 år. Arbetet med snedhissen påbörjas senhösten 2010.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.