Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NCC bygger hemlikt äldreboende i Flen

Publicerad: 30 september 2010, 08:59

NCC Construction Sverige bygger ett äldreboende i flera mindre byggnader i markplan, med lummiga innergårdar och naturen inpå knuten.


Äldreboendet byggs i det nya bostadsområdet Slottsskogen, nära naturområden och Stenhammars slott. Det utformas som tolv sammanhängande huskroppar, som ska inrymma 35 lägenheter, och som har direkt tillgång till två gröna innergårdar. Småskaligheten och närheten till naturen ska generera en hemlik miljö.Sammanlagt kommer huskropparna att omfatta 3 760 kvadratmeter. I dem kommer att rymmas en huvudbyggnad med entré, matsal och samlingslokaler för aktiviteter. Det blir också tre gemensamma utrymmen, direkt anslutna till tolv lägenheter vardera. På så vis får de boende nära till personal, kök och sällskapsrum.De 35 lägenheterna får egna badrum och pentry. Äldreboendet är till för dem som inte längre klarar av att bo hemma med stöd av hemtjänsten utan behöver ett särskilt boende.Uppdragsgivaren är Flens kommun och ordern är värd 43 miljoner kronor.Arbetet har startat och beräknas klart i december 2011. Totalt sysselsätts ett 30-tal personer.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.