måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NCC bygger hyresrätter i Gällivare

Publicerad: 27 juni 2017, 06:59

NCC ska tillsammans med Top Bostäder bygga nya hyreslägenheter i Gällivare, en stad med stort bostadsbehov. Ordervärdet uppgår till 82 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

bostadsmarknad

De 74 lägenheterna kommer vara fördelade i två huskroppar med åtta våningar vardera. Husens placering med balkonger till varje lägenhet är placerade för bästa ljusinsläpp och de översta planen har en fin utsikt. Bostäderna byggs enligt konceptet NCC Folkboende och är en del av ramavtalet med SABO.

– Utöver ytsmarta planlösningar och hög boendekvalitet på liten yta har NCC Folkboende dessutom betydligt lägre energiåtgång än Boverkets byggnorm, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader, säger Fredrik Edfast, affärschef på NCC Building Norrland.

Lägenheterna kommer att vara mellan 36-64 kvadratmeter stora, fördelade mellan 1-3 rum och kök. Husen får underhållsfria fasader av rött tegel. Noggrann planering, rejäla material och genuint hantverk har lett fram till ett hyreshus som byggs både snabbt och kostnadseffektivt.

– Vi välkomnar nybyggda lägenheter här i Gällivare, samarbetet kring att bygga bort bostadsbristen och att samtidigt kunna erbjuda våra hyresgäster modern boendekvalité, till rimliga priser, säger Stig Eriksson, ordförande för Top Bostäder.

Arbetet startar under juni månad och planerad inflyttning beräknas ske 2019.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev