Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NCC bygger hyresrätter i Västerås

Publicerad: 30 mars 2020, 07:38

Kvarteret Älgen innefattar 64 hyresrätter uppdelade på två huskroppar.

Illustration: White

NCC ska på uppdrag av allmännyttiga bostadsbolaget Mimer bygga 64 hyreslägenheter i Västerås. Bostäderna uppförs enligt NCC:s Folkboende-koncept. Ordern är värd cirka 85 miljoner kronor.


Kvarteret Älgen uppförs i området Skallberget i norra Västerås. De 64 lägenheterna fördelas i två huskroppar med sex våningar vardera. Lägenheterna får 1–4 rum och kök med en yta på 36 till 73 kvadratmeter.

I uppdraget ingår även kompletterande byggnader för miljö- och cykelrum samt en parkering med cirka 40 platser.

– Västerås har en stor efterfrågan på lägenheter och kvarteret Älgen ger ett bra tillskott i kommunen med fler bra bostäder. Vi har sen tidigare goda erfarenheter av att samarbeta med NCC och med deras bostadskoncept får vi en trygg produktion med fokus på moderna lösningar och materialval av hög kvalitet, säger Mikael Källqvist, vd för Mimer, i ett pressmeddelande.

Ytsmarta planlösningar

Bostäderna byggs enligt konceptet NCC Folkboende, som ger lägenheter med ytsmarta planlösningar och hög boendekvalitet. Husen miljömärks enligt Svanen och får låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader.

NCC ser fram emot att återigen arbeta med Mimer.

– Vi har nyligen färdigställt kvarteret Klippblocket på Vetterslund och kvarteret Lindaren på Malmaberg tillsammans med Mimer och ser fram emot att fortsätta vårt goda samarbete och skapa fler bostäder i kommunen. Med NCC Folkboende blir byggtiden kort och de boende får genomtänkta planlösningar och bra kvalitet, säger Anders Lindkvist, affärschef för NCC Building Sweden.

Projekteringen är påbörjad och produktionen planeras att starta under våren 2020. Preliminärt beräknas bostäderna stå klara i slutet av 2021.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.