lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NCC bygger i Danderyd

Publicerad: 4 januari 2019, 10:16

Foto: Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter

NCC ska i samverkan med Aros Bostad bygga 86 lägenheter i nya bostadskvarteret Invernesshöjden i Danderyd. Ordern är värd cirka 180 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

bostadsmarknad

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


NCC och Aros Bostad ingick ett samverkansavtal i december 2017 om att utveckla Invernesshöjden i södra Danderyd, ett nytt bostadskvarter med cirka 400 lägenheter och en förskola. Avtalet omfattar fyra etapper och tillsammans arbetar parterna fram systemhandlingar, bygghandlingar och riktkostnad. Därefter sker byggnation.

I den första etappen ska NCC bygga 86 bostadsrätter fördelade i två bostadshus. Ett punkthus i sju våningar och ett lamellhus med tre trapphus, båda med tegelfasad. Lägenheterna blir i storleken 1–6 rum och kök med väl tilltagna balkonger, stora ljusinsläpp och funktionella lösningar. Under kvarteret byggs ett stort gemensamt garage.

– Genom ett långsiktigt samarbete där vi planerar och genomför flera projekt möjliggör vi en smidigare byggprocess som gynnar alla parter och möter kommunens behov av fler och väl utformade bostäder, säger Mats Hellberg, projektutvecklare på NCC Building Sweden.

NCC har börjat med inledande mark- och grundläggningsarbeten. Under våren 2021 beräknas de första lägenheterna stå klara för inflyttning.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev