Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NCC bygger på Tuborgs gamla tomt

Publicerad: 21 augusti 2018, 10:28

Danica Pension köpte i december 2015 tomten Tuborg Syd från Carlsberg och är nu byggherre för att utveckla exklusiva bostäder på den välkända tomten mitt i Hellerup.

Danica Pension och NCC har ingått ett avtal om uppförande av 50 lägenheter med placering i Hellerup, norr om Köpenhamn.


– Vi är mycket glada att vi får bygga dessa lägenheter åt Danica. Avtalet är resultatet av en nära och förtroendefull dialog och vi ser fram emot att komma igång med att förverkliga de visioner som tagits fram för detta vackra område, säger Palle B. Rasmussen, chef för NCC Building Denmark.

Danica Pension köpte i december 2015 tomten Tuborg Syd från Carlsberg och är nu byggherre för att utveckla exklusiva bostäder på den välkända tomten mitt i Hellerup. Området har under de senaste decennierna genomgått en omvandling från industri till bostadsområde och det nya bostadsområdet är den sista etappen i omvandlingen.

– Vi är glada över att vi har tecknat avtal med NCC om första delen av det historiska bygget av bostadsrätter i Hellerup. Vi har god erfarenhet av NCC som avtalspartner i utvecklingsområdet Tuborg Syd, och vi har använt oss av tidig involvering, vilket har lett till ett fastighetsprojekt av hög kvalitet som gynnar de kommande bostadsrättsägarna, våra pensionskunder och Hellerup, säger Robert V.S. Nellemann, chef för fastighetsutveckling på Danica Pension.

Ordern uppgår till cirka 520 miljoner svenska kronor. Byggnationen startar under hösten och väntas stå klar 2021.

Orderregistreringen kommer att ske i affärsområde NCC Building under fjärde kvartalet 2018, under förutsättning att bland annat bygglov beviljas.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.