Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NCC bygger radhus med hyresrätter i Skövde

Publicerad: 9 april 2010, 06:34

Det första spadtaget för 84 hyreslägenheter på Kapellvägen, strax norr om Skövde centrum, är taget.


NCC Construction Sverige bygger på uppdrag av Skövdebostäder 84 lägenheter i 26 radhus. Bostäderna placeras i ett område med småskalig bebyggelse. Behovet av hyreslägenheter i Skövde är stort:

– Under 2000-talet har vi nyproducerat kontinuerligt, men efter ett uppehåll i drygt två år känns det roligt att äntligen komma igång. Det finns en stor efterfrågan på hyreslägenheter i Skövde. Dessutom ligger de nära centrum och har våningar i markplan. De passar både den som säljer villan och barnfamiljer, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

Kvarteret Hästhoven byggs på tomten till en tidigare handelsträdgård på berget Billingens sluttningar. De 26 husen ligger samlade i stråk längs gårdsgator och byggs i två eller två och ett halvt plan. De energisnåla lägenheterna är tvåor, treor och fyror från cirka 55 till 105 kvadratmeter.

Ordern är värd 72 miljoner kronor och NCC startar arbetet under denna månad för att avsluta det under senhösten 2011. Lägenheterna är klara för inflyttning från våren 2011. Totalt sysselsätts 40 personer varav 20 NCC-anställda i projektet.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.