tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NCC bygger seniorlägenheter i Nyköping

Publicerad: 17 februari 2010, 09:33

NCC Construction Sverige bygger 34 hyreslägenheter för seniorer i Nyköping. Seniorboendet är förlagt till två hus som uppförs bredvid äldreboendet Fruängskällan.

Ämnen i artikeln:

bostadsmarknad

Äldreboendet ska byggas på en obebyggd tomt mellan äldreboendet Fruängskällan och brandstationen i kvarteret Tennishallen. Stadskärnan i Nyköping präglas av låg bebyggelse och därför blir bostadshusen fyra våningar högt mot gatan och fem våningar in mot gården. Byggnaderna får ljusgult putsade fasader, med vidhängande faluröda uthus i stil med den gamla tennishallen intill.

Storleken på de 34 lägenheterna är i huvudsak två rum och kök och tre rum och kök. De får alla egen balkong eller uteplats. De två husen har ett gemensamt entrétorg som nås på ett lätt sätt, både från trottoaren på framsidan och från parkeringen på baksidan.

Ordern är värd 33 miljoner kronor och uppdragsgivare är Nyköpingshem.

Tilldelningen av bostäder i Nyköpingshems bostadskö beräknas starta i april 2010 och inflyttning beräknas ske maj - juni 2011.

Arbetet påbörjas i februari 2010 och beräknas vara klart maj 2011. Totalt sysselsätts 30 personer varav 15 är NCC-anställda.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev