Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NCC energirenoverar lägenheter i Eskilstuna

Publicerad: 20 april 2010, 09:44

NCC Construction Sverige renoverar 109 hyreslägenheter i kvarteret Skorpionen i Eskilstuna på uppdrag av HSB Sörmlandsbostäder.


Fastigheterna ligger på Stenkvistavägen 9-11 och Bryggartorpsgatan 5-7 i Eskilstuna och byggdes 1961. Förutom en genomgripande renovering¸ alla stammar, kök och vitvaror byts och badrummen renoveras, installeras även ett nytt ventilationssystem som återvinner frånluftsvärmen och sparar energi. Den nya ventilationen bidrar också till ett bättre inomhusklimat.

– I stället för att uppvärmd frånluft släpps ut ur huset som tidigare, kommer den med en ny ventilation att kunna tas tillvara och återanvändas i huset, säger Johan Karlsson, affärschef, NCC Construction, Stockholm/Mälardalen, i ett pressmeddelande.

Hyresgäster evakueras etappvis i takt med stambytet som sker i högst 24 lägenheter åt gången.

Ordern är värd 23 miljoner kronor. Arbetet startar i maj och beräknas pågå i ett år, till maj 2011. Totalt sysselsätts 22 personer, varav sju är NCC-anställda.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.