Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NCC:s byggplaner i Halmstad snabbas på

Publicerad: 24 augusti 2009, 03:20

NCC:s planer för studentbostäder på Östra stranden i Halmstad skyndas på. Projektet planläggs nu av byggnadsnämnden, uppger Hallandsposten.


NCC Construction Sverige har ansökt om en enkel och snabb planändring för att bygga upp till 24 studentlägenheter fördelade på tre huskroppar i två plan. Varje studentlägenhet kommer att vara på två rum och kök ger därmed platser för 42–48 studenter.

Kommunledningen har ställt sig positiv till NCC:s byggplaner, och vid byggnadsnämndens senaste sammanträde beslutade politikerna att ge tjänstemännen uppdraget att sätta i gång planläggningen enligt det förslag som NCC fört fram i samråd med markägaren.

För att ytterligare skynda på planläggningen bryts detaljplanen för studentbostäderna ut från det omfattande programarbete som pågår för hela hamnområdet.
– Det är alltid positivt med fler studentlägenheter. I dessa tider av ungdomsarbetslöshet så ökar trycket på högskolans utbildningsplatser, att kunna erbjuda ett bra boende är då en viktig aspekt, kommenterar oppositionsrådet Anders Rosén (S) till Hallandsposten.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.