Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NCC:s nya bostäder i kulturmärkta Saltsjöqvarn

Publicerad: 24 september 2009, 11:00

Intresset för NCC:s nyproducerade lägenheter i den 100 år gamla Stora Kvarnen vid Stockholms inlopp är stort. Över hälften av de 23 lägenheterna är redan bokade.


Försäljningen startar söndag 27 september och NCC har redan märkt av intresset via sin kö för sina befintliga kunder.

Stora Kvarnen i Nacka stod klar 1890. Hundra år senare lades kvarndriften ner och för drygt tio år sedan köpte NCC Saltsjöqvarns mark och byggnader. Därefter har Danvikens Hospital och Mannagrynskvarnen byggts om till bostäder. Nu är det dags för Stora Kvarnen. Större delen har byggts om till hotell, men i västra flygeln har NCC även byggt 23 exklusiva bostadsrätter. ??

Exteriört är fastigheten q-märkt vilket innebär att fasadens uttryck bevarats och endast smärre förändringar har tillåtits. Därför har balkonger med tidstypiska smidesräcken kunnat byggas på husets västra och södra fasad, samt terrasser i öster.

Bostäderna värms upp med en energieffektiv lösning. ??
– En till- och frånluftsvärmeväxlare återvinner 80 procent av värmen ur den luft som ventileras ut. Värmen förs över till den friska tilluften, som är extra välfiltrerad och ger mycket ren inomhusluft, berättar  Åsa Fagerström, NCC Boende, region Stockholm.

Lägenheternas storlekar varierar från 2 rum och kök på 59 kvadratmeter, till 6 rum och kök på 192 kvadratmeter i etage. Takhöjden varierar mellan 2,60 och 2,90 meter.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.