måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nordr inför räntegaranti på nya bostadsrätter

Publicerad: 18 oktober 2022, 13:19

Biljana Persson, vd på Nordr. Till höger bolagets projekt Teaterkatten i Lund.

Nordr utökar sitt trygghetspaket för bostadsrättsföreningar med en räntegaranti. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Nordrbostadsmarknadbostadsbyggandebostadsutveckling

De stigande räntorna har satt skräck i spekulanter på bostadsrättsmarknaden och bidragit till att bostadspriserna sjunkit på bred front. Nu agerar bostadsutvecklaren Nordr för att öka förutsägbarheten för föreningar och bostadsköpare inom företagets nyproduktion.

Genom att införa en så kallad räntegaranti för föreningens lån som gäller i tre år från tillträde garanterar Nordr att föreningen betalar en ränta på sitt lån på 3,25 procent. Åtgärden är tänkt att skydda kunderna från räntehöjningar inom garantiperioden.

– Vi märker att det finns en oro hos bostadsköpare kring ökade kostnader till följd av hög inflation och stigande räntor. Garantin skyddar köpare från att kommande räntehöjningar under perioden slår igenom i höjda månadsavgifter och syftar till att öka tydlighet och trygghet för de som köper en nyproducerad bostad, säger Biljana Pehrsson, vd för Nordr Sverige, i en kommentar.

Läs även: Botrygg-vd:n om följdeffekterna när byggandet tvärnitar: ”Kan ställa till bekymmer under lång tid”

Garantin gäller projekt med pågående försäljning. Totalt berörs 18 bostadsrättsföreningar i Stockholm, Göteborg och Skåne.

Nordr ger i pressmeddelandet exempel på hur räntegarantin ska fungera:

För den som äger en normalt belånad (14 000 kronor per kvadratmeter) trerumslägenhet om 72 kvadrat med en månadsavgift på 4 800 kronor, där föreningens lån har haft en ränta på 2,4 procent, betyder en ränteanpassning till fyra procent en avgiftshöjning på 1 344 kronor per månad. Med räntegarantin begränsas höjningen till 714 kronor.

Mårten Arvidsson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev