Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nu bygger Nynäshamnsbostäder även i Ösmo

Publicerad: 14 januari 2009, 15:36

Nynäshamnsbostäder ska bygga drygt 100 hyresrätter i centrala Nynäshamn och Ösmo. Byggentreprenör är Lindbäcks bygg.


Bolagets vd Chris Österlund säger:

- Styrelsens beslut kommer att vara till stor nytta för Ösmo som samhälle. Det blir nämligen det första tillgängliga boendet i flerfamiljshus med hiss i hela Ösmo och just tillgängligheten är avgörande för många äldre som vill ha möjlighet att bo kvar i sin lägenhet.

De nya bostäderna i Ösmo beräknas vara klara under våren 2010. Byggstarten planeras till sen höst 2009. Byggnationen av de nya bostäderna innebär att de tidigare planerna att bygga hissar i husen på Tallhöjden inte blir av.

Sammanlagt bygger Nynäshamnsbostäder 139 nya hyresrätter:

24 st i Sorunda och Stora Vika med planerad inflyttning före sommaren 2009

77 st i centrala Nynäshamn som blir klara för inflyttning under september-december 2009

38 st i Ösmo med planerad inflyttning under våren 2010.

Den planerade hyresrätterna ute på Torö väntar fortfarande på en utredning av vattenförsörjningen för de nya bostäderna. Där vet vi inte i dagsläget när projektet kan genomföras.

Chris Österlund fortsätter:
- Jag ser en stor fördel med att vi har kunnat engagera Lindbäcks bygg även till projektet i Ösmo. Förutom ett mycket konkurrenskraftigt pris så erbjuder deras produktion en god kvalité och säker produktion med större delen av byggprocessen inomhus. Dessutom blir det en effektiv byggprocess på plats då det går att hitta samordningsvinster med bygget av Balder Östra.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.