Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

NU BYGGS GÖTEBORGS NYA BOSTADSOMRÅDE - KVIBERGS TERRASSER

Publicerad: 27 augusti 2009, 09:17

1 september inleds byggandet av ett nytt bostadsområde i Göteborg, Kvibergs Terrasser - ett av de första stora bostadsprojekt i Göteborgs-området som startar mitt under pågående finanskris.


Det första spadtaget tas av Annelie Hultén (S), Göteborgs kommunalstyrelseordförande, tillsammans med lägenhetsköparna. Leder evenemanget gör konferencier Lasse Brandeby i rollen som Kurt Olsson.

Sverigehuset och Tuve Bygg är först ut att bygga bostäder i området, som totalt kommer att innefatta 1 800 lägenheter. Initialt rör det sig om 40 bostadsrättslägenheter som ska stå klara hösten 2010. Därefter uppförs ytterligare 160 lägenheter.

För projektering och byggnation står Kvibergs bostads, ett samprojekt mellan Tuve Bygg och Sverigehuset. Sverigehuset som sedan ett år tillbaka ingår i Ernström-gruppen, är ett renodlat husföretag som arbetar med totalansvar, vilket innebär allt från köp av mark, planläggning, upphandling av husentreprenaden, marknadsföring och försäljning. Tuve Bygg utför entreprenader inom nybyggnation, om- och tillbyggnader samt anläggning.

Kvibergs Terrasser har länge funnits på planeringsstadiet, och nu inleds det praktiska arbetet med byggnationen. Området ligger nära Göteborgs centrala innerstad, och även i direkt anslutning till stora natur- och fritidsområden.

Området Kviberg har anor sen 1400-talet, då här låg en by vid namn Quigaberg. Kasernen uppfördes 1892-95 av Göta Artilleriregemente i gotisk stil och är numera klassad som byggnadsminnesmärke. På området huserar i dag Västsvenska idrottsförbundet och här finns också IFK Göteborgs klubblokal Änglagård.
På fotbollsplanerna bakom kasernen spelas varje år den populära Gothia cup med över 50 olika nationaliteter och drygt tusen medverkande lag.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.