Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nu kommer amorteringskravet tillbaka – men större bekymmer oroar småhusbyggarna

Publicerad: 19 augusti 2021, 04:00

Undantaget från amorteringskravet kan ha haft en positiv effekt på efterfrågan hos småhustillverkarna. Men det är långt ifrån den enda faktorn som har spelat in.

Foto: Derome

Den sista augusti försvinner undantaget från amorteringskravet. Under undantagsperioden har villapriserna skjutit i höjden och småhusbyggarna har haft goda tider. Men kommer skärpta finansieringskrav lägga sordin på utvecklingen? Och vilka andra mörka moln syns på horisonten?


Ämnen i artikeln:

ÄlvsbyhussmåhusObosMyresjöhusSmålandsvillanamorteringskrav

Det var i samband med den ekonomiska oron kring den snabbt växande coronapandemin som Finansinspektionen i april 2020 gav bankerna möjlighet att göra undantag för amorteringskravet. Beskedet om att undantaget

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.