Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bostäder

Ny prisrusch på bostadsrätter

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Efter en period med långsammare prisutveckling på bostadsrätter har marknaden nu tagit fart igen. Prisruschen är extra påtaglig i storstäderna men även för riket som helhet fortsätter priserna att stiga, visar statistik från landets mäklare. Det senaste året har priserna i riket stigit med elva procent, men den siffran är något missvisande uppger Berndt Ringdahl på Värderingsdata.

- Andelen lågprisköp i landsorten ökade mot slutet av perioden och därför blir statistiken missvisande. Vi uppskattar att ökningen borde ligga på mellan 15 och 20 procent.

I centrala Stockholm och Göteborg har priserna stigit med 25 procent på ett år och i Stockholms innerstad är nu det genomsnittliga kvadratmeterpriset över 40 000 kronor. I Stockholms län är snittpriset på en bostadsrätt 1 349 000 kronor medan snittpriset i landet är 895 000 kronor. Gotlands län är, med ett snittpris på 923 000 kronor, det enda länet vid sidan av Stockholm som överstiger medelvärdet.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.