Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nya hyresgäster i Pennfäktaren

Publicerad: 8 mars 2010, 09:08

Vasakronan har tecknat ett hyresavtal i företagets nyrenoverade fastighet på Vasagatan 7. Nya hyresgäster blir advokatbyrån Baker & McKenzie.


Kvarteret Pennfäktaren på Vasagatan 7 är ett av Vasakronans största ombyggnadsprojekt. En befintlig cityfastighet från 1970-talet har fått en tydlig miljöprofil.

Under ombyggnaden har uttjänta installationer bytts ut och genomgående effektiv teknik byggts in för att kraftigt minska husets energianvändning. Efter ombyggnaden kommer energianvändningen minska med 60 procent. Bland miljösatsningarna märks solfångare som finns på taket för att tillverka komfortkyla och tappvarmvatten samt sedumtak som fångar upp luftföroreningar och regnvatten. Ventilations- och klimatsystem är behovsstyrda och belysningen är närvarostyrd.

Fastigheten omfattar 13 000 kvadratmeter kontors- och butikslokaler och inflyttning påbörjades i slutet av 2009. Sju av nio våningsplan är i och med den här uthyrningen uthyrda.

I Baker & McKenzies hyresavtal ingår 2 500 kvadratmeter kontorsyta.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.