Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nya pengar till den som bygger för äldre

Publicerad: 9 augusti 2016, 13:54

Bostadsbyggande för äldre får investeringsstöd.

Foto: Johanna Åfreds

Byggandet av äldre- och trygghetsboenden får investeringsstöd.


– Vi genomför nu historiska satsningar på äldreomsorgen, särskilt på just fler äldrebostäder och mer personal i äldreomsorgen. 109 kommuner har idag brist på äldreboenden, så att det här stödet är efterlängtat råder det ingen tvekan om. Att bygga bort den bristen är en viktig del av att utveckla den svenska modellen, säger barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

Med hjälp av Vänsterpartiet kunde regeringen i slutet av sommaren fatta beslut om ett nytt investeringsstöd. Det kan gå till ny- eller ombyggnation av äldreboenden och till hyresrätter på den ordinarie hyresmarknaden för äldre, exempelvis trygghetsboenden. Stödet kan även ges till anpassning av gemensamma lokaler i anslutning till bostadshus.

För 2016 finns 150 miljoner i investeringsstöd. Beloppet väntas öka till 400 miljoner år 2018. Det går att ansöka om medel från 1 november i år.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.