torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nytt bostadsområde invigt

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Åtta år efter byggstarten var det äntligen dags att inviga bostadsområdet Essingeudde på Lilla Essingen i Stockholm. "Det är kanon att det äntligen är färdigt", säger Peter "Pecka" Bive, anställd på JM och lagbas på bygget i sex år.

Ämnen i artikeln:

bostadsmarknad

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Han är mycket nöjd med resultatet.
-Det blev bättre än jag trodde. Det är snyggare och mer gemytligt här än i Hammarby sjöstad tycker jag, säger Peter Bive.
JMs vd Johan Skoglund Stockholms stads stadsbyggnads- och trafikborgarråd, Mikael Söderlund, uttryckte också stor förtjustning över området när de inledde festen på tisdagseftermiddagen.
Accompanierad av hällande regn prisade Mikael Söderlund utformningen av det gamla Lux-området och den växande staden.
-Stockholm har vuxit med ett helt Göteborg de senaste åren. Lika mycket som vid slutet av förra sekelskiftet, sade han förtjust och riktade an anmodan till dem som förbannar Essingeledens bilköer och byggarbetsplatserna runt om i staden att se värdet av expansionen.

Projekteringen av Essingeudde påbörjades 1998 sedan JM köpt marken. Fyra arkitektkontor har varit med och utformat området, som sedan 90 år tillbaka disponerats av Elektrolux. Arkitekterna har låtit några av de forna industribyggnaderna vara kvar och integreras i det nya.
De knappt 1 000 lägenheterna i området var sålda redan vid byggstarten. Det sjönära läget och närheten till Stockholms innerstad har gjort området mycket attraktivt. Vårdcentral, förskolor, kaféer och butiker har redan etablerat sig och ger service till de omkring 2 500 personer som bor i området.

Den sista etappen avslutades i juni i år och det är bara JM:s visningslägenheter som återstår att sälja. Men JM och Essingeudde hade förtjänat ett bättre väder för sin stora invigning. Mats Olofgörs staty Lövlyktor för sökte lysa upp och Börjes trio gjorde sitt bästa för att locka dem som trotsat regnet till dans och senare på kvällen var det Charlotte Perellis tur att försöka.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev