Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nytt högt bostadshus byggstartat

Publicerad: 24 augusti 2009, 04:14

Spaden är satt i marken till Familjebostäders nya bostadsområde på Hornsbergs strand i Stockholm. Därmed ska Stockholm få sitt högsta nyproducerade bostadshus med spektakulär sjöutsikt.


– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda nära 400 nya hyresrätter i centrala Stockolm, säger Bosse Sundling, vd, Familjebostäder i Stockholm. Höghuset blir dessutom ett spännande landmärke för Kungsholmen.

De nybyggda kvarteren kommer att få en tydlig innerstadskaraktär med skyddade, bilfria gårdar och modern arkitektur, och man har omedelbar närhet till Ulvsundasjöns strandpromenader.
Bostäderna kommer att vara mer påkostade än hur Familjebostäder vanligtvis bygger:
– Kök och badrum kommer att uppgraderas, berättar Bosse Sundling för Byggindustrin.
– Vi måste kunna motivera de högre hyror som blir på grund av bland annat läget, och det blir inte särskilt mycket dyrare när vi gör en så stor upphandling på kök och badrum.

Inflyttning är planerad till 2011–2012. Lägenheterna förmedlas via Familjebostäders interna kö, som ska förmedla 50 procent av bostäderna, och resten går till Stockholms bostadsförmedling.


Modell av husen. Foto Ingrid Gallagher


Kv Lusten och Kv Välgången byggs på totalentreprenad av Värmdö Byggentreprenader AB.
Alessandro Ripellino, Rosenbergs arkitekter, har ritat det höga huset, ÅWL Arkitekter och Erséus Arkitekter har ritat låghusen.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.