Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Obos får markanvisning i Stockholm – ska bygga 160 bostäder

Publicerad: 10 februari 2022, 06:00

Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem.

Foto: Besqab

Obos får en direktanvisning från Stockholms stad för att bygga cirka 160 nya bostäder mellan Mälarhöjden och Bredäng. Bostäderna är en del av stadens projekt Fokus Skärholmen som är inriktat på social hållbarhet.


Ämnen i artikeln:

Obos

De planerade lägenheterna kommer att fördelas på fem huskroppar och variera i både storlek och form. Planen är att Bredängs flerbostadshus ska möta Mälarhöjdens villabebyggelse och därmed länka samman de båda stadsdelarna. Bostäderna är en del av Fokus Skärholmen – Stockholms stads största projekt med fokus på social hållbarhet. 

LÄS ÄVEN: Social hållbarhet i fokus när Skärholmen byggs ut: ”Branschen har mognat”

– Det känns viktigt att ta armkrok med Stockholms stad i strävan mot en socialt hållbar bostadsmarknad. Som medlemsägd koncern vill vi sponsra samhällsnyttiga initiativ och stötta projekt som skapar platser där folk kan mötas, säger Sofia Ljungdahl, vd på Obos Nya Hem, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Sofia Ljungdahl om första tiden för Obos storstadssatsning: ”Ett otroligt roligt år för oss”

Cirka 20 procent av bostäderna kommer att erbjudas genom Obos Deläga – en boköpsmodell som ger fler möjlighet att äga sitt boende. Säljstart beräknas till 2024.

– Det här är ett natur- och centrumnära område med stor potential att växa och bli ännu mer attraktivt för såväl gamla som nya invånare. Därför känns det extra roligt att vi kan lansera Obos Deläga just här. Fler måste få möjlighet att äga sin bostad i den växande Stockholmsregionen, säger Sofia Ljungdahl.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Obos

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.