Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Örebro planerar för 800 nya bostäder

Publicerad: 26 september 2018, 10:59

Örebro kommun har fattat beslut om att bygga ut orten Ormesta. Här är en illustrationsbild över möjlig bebyggelse.

Örebro kommun har fattat beslut om att bygga ut orten Ormesta med 800 bostäder och två tomter för förskola. Det kommer även byggas en ny stadsdelspark.


Ormesta är ursprungligen en medeltida radby. I början av 2000-talet utökades orten med nybyggda villor och radhus och nu planerar Örebro kommun alltså ytterligare ny bebyggelse för att möta efterfrågan av bostäder i kommunen.

Det nya bostadsområdet ska innehålla en blandning av villor, radhus, kedjehus och flerbostadshus. Det kommer även finnas plats för två förskolor och mindre inslag av handel och service på bottenvåningar.

I planen ingår dessutom en stor park som ska vara tillgänglig både för de nya bostäderna och redan befintliga bostäder i närområdet.

Den nya bebyggelsen, som ligger i gränslandet mellan stad och landsbygd, ska ta hänsyn till det omgivande landskapet och präglas av en lantlig karaktär med öppna landskap. Denna karaktär ska avspeglas i utformningen av kvarteren och byggnaderna, exempelvis genom färg- och materialval.

Kommunens förhoppningen är att arbetet med gator och ledningar, markanvisning samt byggstart kan ske 2020-2021 och att en första inflyttning kan göras 2022-2023.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.