måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Peab bygger bostadsrätter i Malmö

Publicerad: 18 mars 2010, 10:42

Peab ska bygga 147 bostadsrättslägenheter på Möllan, alldeles intill Folkets park och med restauranger, butiker och ett stort nöjesutbud runt hörnet. Försäljningen av lägenheterna är beräknad till innan semestern, byggstart till hösten.

Ämnen i artikeln:

bostadsmarknad

Rivningstomten i korsningen Monbijougatan och Helsingborgsgatan, där det gamla Solidarbageriet tidigare låg, ska bebyggas. Tomten har tidigare ägts av flera fastighetsbolag, senast av Annehem. Sedan några månader tillbaka ägs den av Peab som nu ska bygga.

Sammanlagt handlar det om fyra hus med lägenheter om mellan 1 till 4 rum, men med tyngdpunkt på 2- och 3- rummare.


– Vi ha lagt ner mycket arbete på att skapa ett modernt, bekvämt och tilltalande boende, där varje kvadratmeter utnyttjas på ett så effektivt sätt som möjligt, säger Martin Thelin, Peab. Bild Fojab Arkitekter


Brf Bageriet, som den nya bostadsrättsföreningen kommer att heta, är ritad av Fojab arkitekter. Husen har fått en gestaltning som väl smälter in i de intilliggande kvarteren, som består av bostadshus och tidigare fabriker från tiden runt 1900 talet.

Alla lägenheter kommer att få en balkong eller terrass. Överst i två av husen kommer också några större takvåningar att byggas med terrass och utsikt över Malmö. Mellan husen blir det grönytor och under husen byggs garage

– Standarden i lägenheterna kommer att bli god. Samtidigt vill vi inte att prisnivåerna ska rusa i höjden, säger Martin Thelin, projektledare för bygget av Bageriet.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev