Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Peab bygger efterlängtade hyresrätter i Jönköping: ”En bristvara i centrum”

Publicerad: 3 mars 2021, 12:27

Peab bygger hyresrätter i centrala Jönköping

Foto: HSB Göta

Peab ska bygga 149 nya hyreslägenheter, lokaler på bottenvåningen samt garage på Skeppsbron i centrala Jönköping. Beställare är HSB Göta och kontraktssumman uppgår till 221 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

hyresrätterPeab

Kvarter 8, som entreprenaden avser, kommer att innefatta tre huskroppar och ligger mitt i Skeppsbrons södra del mellan Kämpeavenyn och den nya Oskarshallsgatan. 60 av de 149 lägenheterna kommer att ingå i trygghetsboendet Parketten.

Lägenheterna är av skiftande storlek, från ettor till fyror, där majoriteten utgörs av tvåor. Garaget kommer att ha plats för 60 bilar. Dessutom ska det byggas 285 cykelplatser i anslutning till husen.

LÄS MER: Peab om nya konceptet: ”Vi har redan kommit i gång” 

Förutom lägenheter bygger Peab även lokaler för paketleverans, ett bageri/café samt en salong för frisör- och hudvård.

– Vi är tacksamma för att vi har fått förtroendet att bygga kvarter 8 åt HSB Göta. Att det finns ett starkt klimat- och miljötänk i detta projekt är dessutom helt i linje med våra mål på Peab, säger Anders Bergeling, regionchef på Peab, i ett pressmeddelande.

Hyresrätter en bristvara

Fastighetsägare och förvaltare av lägenheterna är HSB Gambrinus, som är ett helägt dotterbolag till HSB Göta.

– Kvarter 8 blir det första av fyra kvarter som HBS Göta kommer att bygga på Skeppsbron. Samtliga lägenheter i den här fastigheten blir hyresrätter, som i dag är en bristvara i centrala Jönköping. Att samtidigt kunna erbjuda ett stort antal av dessa lägenheter som trygghetsboende känns väldigt bra. Vi är stolta över att kunna uppföra en fastighet av det här slaget för att behålla i egen förvaltning, säger Mikael Carlson, fastighetschef i HSB Gambrinus.

Byggstart sker i juni 2021 och projektet beräknas vara färdigt i november 2023.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

hyresrätterPeab

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.