Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Peab bygger hyreslägenheter åt Tornet

Publicerad: 18 augusti 2014, 12:03

Husen får fem till sex våningar och kopplas samman två och två med trapphus och hiss. Bild: Peab

Peab får uppdraget att bygga 120 hyreslägenheter i Järfälla, Stockholm. Beställare är Tornet och kontraktssumman uppgår till 155 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

PeabTornet

Uppdraget omfattar 120 hyreslägenheter fördelade på åtta hus. Husen får fem till sex våningar och kopplas samman två och två med trapphus och hiss. De uppförs i ett befintligt område och bidrar till att modernisera området som består av bostäder från 50- och 60-talet.

– Vi fick förtroendet att komma in i ett tidigt skede i projektet och gemensamt med Tornet skapa de bästa förutsättningarna för projektet. Nu återstår för Peab att göra verklighet av den framtagna produkten, säger Mikael Hallengren, regionchef Peab.

Totalt blir det 40 stycken tvåor om 55 kvadratmeter, 40 stycken treor om 64 kvadratmeter och 40 stycken fyror om 82 kvadratmeter. Inflyttning är planerad till januari-februari 2016 och augusti-september 2016.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

PeabTornet

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.