lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Peab får kontrakt i Ängelholm värt 144 miljoner kronor

Publicerad: 18 maj 2020, 12:58

Olle Olsson, regionchef Peab, framför en illustration av det nya bostadskvarteret som byggjätten ska uppföra i centrala Ängelholm. Foto: Möller Arkitekter / Peab

Peab har fått en order på 65 hyreslägenheter i centrala Ängelholm värd 144 miljoner kronor. De nya bostadshusen ska uppföras vid ett befintligt parkeringsdäck.

Ämnen i artikeln:

Peab Sverigebostadsmarknadcorona

AJ


Det är tre nya huskroppar i fem till sex plan som Peab ska bygga i kvarteret Fågelsången 3, mellan Rönne å och Storgatan i Ängelholms centrum. 

Nybygget ska uppföras längs kanterna på ett befintligt parkeringsdäck och ovanpå parkeringsdäcket lägger man ett bjälklag och skapar på så sätt en gemensam gårdsmiljö för de boende, skriver Peab i ett pressmeddelande. 

Läs även: Peab växer i Norden 

Projektet uppförs enligt Miljöbyggnad Silver och förses med solpaneler som komplement.

– Vi har tidigare genomfört flera projekt tillsammans med Backahill som är en viktig kund till Peab. Vi ser fram emot att bygga hyresbostäder till kommuninvånarna i Ängelholm och på så sätt bidra till att utbudet av bostäder ökar. Det är också härligt att kunna nyttja en plats med ett gammalt parkeringshus för att förädla staden, det är ett bra närproducerat samhällsbygge med miljön i fokus, säger Olle Olsson, regionchef Peab, i en kommentar. 

Läs även: Peab säkrar vårdplatser i Umeå 

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i januari 2021. Inflyttning är beräknad till januari 2023.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev