Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Peab vinner kontrakt värt 17 miljoner euro

Publicerad: 28 oktober 2020, 14:05

Fastigheterna ska uppdateras enligt dagens krav. Även gemensamma lokaler som källare och samkvämsytor ska renoveras och tas i bruk igen. I samband med renoveringen förbättras också tryggheten för de boende, tillgängligheten och fastigheternas energieffektivitet. Projektet genomförs i två faser.

Foto: Peab

Svenska byggjätten Peab har skrivit kontrakt med ett finskt bostadsbolag om att renovera hyresrätter i Helsingfors. Kontraktsumman uppgår till 17 miljoner euro.


Ämnen i artikeln:

renoveringFinlandhyresrätter

Peab skriver i ett pressmeddelande att uppdraget är beställt av det finska bolaget Heka och att det är 225 hyresrätter som ska renoveras i stadsdelen Pihlajisto i Helsingfors. 

Läs även: Peab tillsätter ny chef för internationell handel

– Vi är stolta över att nu få genomföra det andra renoveringsprojektet för Helsingin kaupungin asunnot och förbättra boendemiljön för hyresgästerna i dessa fastigheter i Pihlajisto. Det här projektet kräver specifik planering, mångsidigt kunnande samt samarbete över yrkesgränserna, säger regionchef Marko Rinkinen, Peab Finland.

Marko Rinkinen, regionchef på Peab i Finland.

Foto: Peab

Läs även: Peab drar tillbaka ordinarie utdelningsförslag

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i november 2020. Projektet beräknas vara klart i september 2022.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.