Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bostäder

Priserna sjunker på småhus

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Sedan november månad har priserna på småhus sjunkit med knappt 2 procent på riksnivå, enligt statistik från Statistiska Centralbyrån (SCB).


Den största prisnedgången, 3 procent, har skett i Kronoberg och Blekinge. I övriga län ligger nedgången på mellan en och två procent.
I Uppsala och Västra Götalands län är priserna oförändrade medan de fortsatt stiga i resterande åtta län, som mest med sex procent på Gotland och fyra procent i Värmland.
Även i Stor-Stockholm och Stor-Malmö har småhuspriserna sjunkit den senaste tremånadersperioden. Nedgången ligger på en procent. I Stor-Göteborg däremot har priserna varit oförändrade.
Samtidigt visar en jämförelse med motsvarande period ett år tidigare visar på en prisuppgång på sammanlagt tio procent på riksnivå. Även på årsbasis är det Gotland och Värmlands län som haft den största uppgången med 16 respektive 15 procent.
Över 2 miljoner i Uppsala
Genomsnittspriset för en småhusfastighet i landet ligger på knappt 1,9 miljoner kronor. I Uppsala län har snittpriset passerat två miljoner och länet placerar sig därmed som landets tredje dyraste efter Stockholm, där priset är knappt 3,5 miljoner och Halland där en villa kostar nästan 2,1 miljoner.

Nomi Melin Lundgren

Redaktionssekreterare

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.