Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Privata fastighetsägare öppnar dörren för nyanlända

Publicerad: 27 maj 2016, 11:57

Susann Haggren, ansvarig för näringspolitiska frågor på Fastighetsägarna i Göteborgsregionen.

Foto: Fastighetsägarna

Ett samarbetsavtal mellan Alingsås kommun och Fastighetsägarna ska ge nya bostäder för nyanlända.


Ämnen i artikeln:

AlingsåsFastighetsägarnaJoakim JärrebringSusann Haggren

Alingsås kommun ska teckna ett avtal med organisationen Fastighetsägarna. Det går ut på att kommunen hyr lägenheter av Fastighetsägarna, som representerar de privata hyresfastighetsägarna. Dessa hyr kommunen sedan ut i andra hand till nyanlända.

– Alingsås är första kommunen i Göteborgsregionen att teckna ett sånt här avtal men vi tror att fler kommuner kommer att följa efter, säger Susann Haggren, ansvarig för näringspolitiska frågor på Fastighetsägarna i Göteborgsregionen.

Alingsås kommun kommer att ta emot 102 nyanlända under 2016. Även 2017 kommer fler att anlända och behovet av bostäder är stort.

– Detta ligger helt i linje med hur vi jobbar med samförstånd och långsiktig samverkan med olika aktörer för att lösa bostadsbristen. Det är en styrka för kommunen med lokala fastighetsföretagare som vill investera i och långsiktig förvalta bostäder för att bidra till ett gott liv för alla, gamla som nya alingsåsare, säger Joakim Järrebring (S), kommunalråd.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.