Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Regeringen ändrar i investeringsstöd till bostäder

Publicerad: 3 februari 2017, 13:32

Stadsflytten i Kiruna gör att kommunen kan få nytta av de nya reglerna för investeringsstöd till hyresbostäder och studentbostäder.

Foto: Johan Arvelius

Regeringen har beslutat om en ändring i förordningen om investeringsstöd till hyresbostäder och studentbostäder. De kommuner som kan dra nytta av förändringen i närtid är Kiruna och Gällivare.


Ändringen innebär att en kommun som står inför omfattande förändringar i sin fysiska samhällsstruktur kan söka ett högre investeringsstöd. De kommunerna kan nu få det högsta stödbeloppet, som tidigare var reserverat för större kommuner och kommuner med befolkningstillväxt.

Stadsflyttningen i Kiruna och Gällivare, som måste ske på grund av deformationer i marken orsakade av gruvdriften, gör att det måste byggas 1 424 respektive 1 069 nya hyresbostäder i de två städerna. Det möjliga stödbeloppet för de hyresrätterna ökas i och med lagändringen från 607 miljoner kronor till 1 055 miljoner kronor.

Relaterade artiklar

Nu kan byggare få investeringsstöd

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.