Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Regeringen fastställer detaljplan för studentbostäder

Publicerad: 12 januari 2017, 15:01

Detaljplanen gäller en på- och tillbyggnad av befintliga studentbostadshus vid Studentbacken i stadsdelen Ladugårdgärdet i Stockholm.

Illustration: White Arkitekter

Regeringen har beslutat att upphäva länsstyrelsens beslut om att upphäva detaljplanen för Väbeln 3 i Stockholm. Därmed står Stockholms stads detaljplan för 400 nya studentbostäder fast.


Den kontroversiella detaljplanen gäller ett område vid Lidingövägen i Stockholm, i närheten av Kungliga Nationalstadsparken.

Länsstyrelsen upphävde den 18 juni 2015 kommunens beslut att anta detaljplanen genom att hänvisa till att exploateringen i området skulle ha en negativ påverkan på parken som är ett riksintresse. Men regeringen anser att Länsstyrelsen inte kunnat visa att detaljplanen skulle orsaka någon negativ påverkan. Därmed upphäver regeringen länsstyrelsens beslut att upphäva detaljplanen, och Stiftelsen Stockholms Studentbostäder kan fortsätta planera för de 400 nya bostäderna.

De nya bostäderna som planeras är en på- och tillbyggnad av befintliga studentbostadshus vid Studentbacken i stadsdelen Ladugårdgärdet. På fastigheten finns i dag ca 450 studentbostäder.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.