söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Regeringen ger klartecken för 300 bostäder i Göteborg

Publicerad: 29 juni 2018, 13:56

Regeringen har gett grönt ljus till 300 bostäder i kvarteret Tändsticksfabriken i Göteborg. Foto: Skanska Nya Hem

Regeringen upphäver Länsstyrelsen i Västra Götalands beslut detaljplanen för bebyggelse av kvarteret Tändsticksfabriken i Göteborg, vilket möjliggör byggandet av 300 bostäder i det nya området.

Ämnen i artikeln:

bostadsmarknad

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Göteborgs kommun beslutade i maj 2016 att anta en detaljplan med en blandad stadsbebyggelse med bostäder, kontor och lokaler, i kvarteret Tändsticksfabriken i Göteborg. Bland annat Skanska ska bygga såväl kontor som bostäder i området.

Länsstyrelsen i Västra Götaland upphävde kommunens beslut att anta den del av detaljplanen som avsåg bostäder med hänvisning till att luftkvaliteten skulle vara undermålig. Beslutet överklagades av kommunen till regeringen.

Nu har regeringen bifallit överklagandet av länsstyrelsens beslut eftersom det enligt regeringens bedömning inte har visats att luftkvaliteten utgör hinder mot den planerade bostadsbebyggelsen. Därmed står Göteborgs kommuns beslut om att anta detaljplanen fast.

– Det finns inte tillräcklig grund för länsstyrelsens beslut och därför ger regeringen nu klartecken för detaljplanen, säger bostadsminister Peter Eriksson om beslutet.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev