Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Rekonstruktion av byggbolag förlängs

Publicerad: 30 september 2019, 14:01

Ett av Bygga Bostäders radhusprojekt i Örebro.

Foto: Bygga Bostäder

Byggindustrin har tidigare skrivit om företagsrekonstruktionen i Bygga Bostäder och koncernmodern BB Holding. Nu förlängs rekonstruktionen i BB Holding. På så vis kan man fortsätta med omstruktureringen av verksamheten och slutföra pågående projekt.


Stockholms tingsrätt beslutade under måndagen efter ett sammanträde med borgenärerna om att tillåta en fortsättning av den pågående företagsrekonstruktionen i CHR Bygga Bostäder Holding (BB Holding), som längst till den 11 december 2019.Under sommaren ansökte

Det var i somras som byggbolaget CHR Bygga Bostäder ansökte om företagsrekonstruktion efter skenande kostnader i några av projekten. Tidigare i höst beviljades också moderbolaget BB Holding rekonstruktion för att säkra pengar till bolagets obligationsägare som lånade ut 210 miljoner 2017.

Läs mer: Rekonstruktion för bostadskoncern

När Byggindustrin intervjuade Johannes Bertorp, talesperson för olbigationsägarna, tidigare i september berättade han att ambitionen var att entreprenadbolagets rekonstruktion ska vara klar under hösten. Holdingbolaget räknade man med att få klart till början av nästa år.

– Där har vi betydligt färre leverantörer, vilket gör processen enklare.

Relaterade artiklar

Rekonstruktion för bostadskoncern

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.