Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Riksbyggen expanderar i norr

Publicerad: 2 september 2016, 10:38

Riksbyggens nya marknadsområde får säte i Umeå.

Foto: Riksbyggen

Riksbyggen ökar tempot i norra Sverige och startar ett nytt marknadsområde i norr som sträcker sig från Sundsvall till Kiruna. Målsättningen är att leverera 200 nya bostäder årligen.


Sätet för bolagets nya marknadsområde blir i Umeå.

– Det här är en långsiktig satsning som vi har förberett under flera års tid. Den långsiktiga målsättningen är att det nya marknadsområdet ska kunna leverera cirka 200 bostäder årligen, säger Carl-Henrik Appel, regionchef för Riksbyggen Bostad Stockholm/Norr pressmedddelande.

Just nu utvecklar Riksbyggen bostäder i olika skeden av processen i Umeå, Luleå och Skellefteå. Bolaget för även diskussioner med kommuner och markägare i Kiruna, Gällivare, Östersund och Sundsvall med målet att även på dessa orter kunna erbjuda bostäder.

Chef för det nya marknadsområdet blir Lars Lundgren.

– Efterfrågan på bostäder är större än på väldigt länge på många av orterna inom marknadsområde Norr. Att vi som samhällsutvecklare kan möta efterfrågan och redan nästa år erbjuda bostäder på flera av dessa orter är en mycket bra start för vår långsiktiga satsning i norra Sverige, säger Lars Lundgren i ett pressmeddelande.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.