Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bostäder

Så stor blir din fastighetsskatt

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Villaägarnas nya räknesnurra ger besked om hur stor fastighetsskatten blir för småhusägare, något som Villaägarnas Riksförbund får många frågor om. Genom att mata in några enkla värden på www.villaagarna.se går det att avläsa din nya skatt.


Vid årsskiftet reformerades fastighetsskatten. För inkomståret 2008 är den kommunala fastighetsavgiften max 6 000 kronor per år, men högst 0,75 procent av 2006 års taxeringsvärde. En ny skatt, så kallad ränta, på 0,5 procent av det totala uppskovsbeloppet har också införts.

- Grupper som inte tidigare betalat fastighetsskatt omfattas nu av den nya skatten på tidigare beviljade uppskov. Det är många som inte förstått detta märker vi på de frågor som kommer till förbundet. Med vår nya räknesnurra blir det lättare för småhusägare att få en total överblick över fastighetsskattens olika delar, säger Elisabeth Österman, vice förbundsdirektör på Villaägarnas Riksförbund.

Så fungerar Villaägarnas räknesnurra:

1. Mata in ditt taxeringsvärde för 2006

2. Fyll i ditt uppskovsbelopp, om sådant finns

Räknesnurran beräknar din totala fastighetskatt för inkomståret 2008. Vid årets deklaration i maj är skatten exakt densamma som förra året.Villaägarnas räknesnurra finns på www.villaagarna.se

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.