Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Semrén & Månsson utformar bostäder i Djurgårdsstaden

Publicerad: 23 maj 2013, 12:50

Arkitektkontoret Semrén & Månsson vann uppdraget att rita bostäder för Tobin Properties och Ebab i Norra Djurgårdsstaden.


Semrén & Månsson ska utforma 80 bostäder i kvarteret Brofästet i Norra Djurgårdsstaden. Miljöstadsdelen är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden och kommer att resultera i en helt ny stadsdel i skärningspunkten mellan Östersjöns vatten, Kungliga Nationalstadsparken och Stockholms innerstad.

Bostadshusen trappar sig ner mot vattnet längs Båthusparken och lägenheterna får indragna balkonger eller skyddade takterrasser med vida utblickar mot Nationalstadsparken. De terrassfria taken uppförs som gröna takängar med väl tilltagna växtbäddar som effektivt tar hand om dagvatten.

Brofästet omfattar totalt cirka 500 lägenheter och byggstart för etappen är 2016 med inflyttning för de första boende under 2018. Ambitionen med projektet är att låta varierad arkitektur integreras med hållbarhet och låg energiförbrukning.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.