lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Serneke tar in partner för Karlastaden

Publicerad: 1 juli 2016, 05:18

Bild 1/2  Ola Serneke, vd Serneke, ser affären som en naturlig del av Karlastadens utveckling. Foto: Nomi Melin Lundgren

Det nordiska kapitalförvaltningsbolaget NREP köper in sig i Sernekes projekt Karlastaden. Sernekes vd Ola Serneke beskriver affären som en naturlig del i projektets utveckling.

Ämnen i artikeln:

KarlastadenKarlatornetSernekeNREPbostadsmarknadGöteborg

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Utbyggnadsområdet Karlastaden på Lindholmen i Göteborg är Sernekes flaggskeppsprojekt. På sikt ska området rymma 2000 bostäder, 70 000 kvadratmeter kommersiell yta samt Nordens högsta bostadshus Karlatornet. Byggstart är planerad till augusti 2017.

Flera intressenter

Hittills har Serneke drivit projektet i egen regi men nu tar de in en partner.

– Vi har under det senaste året letat en stark partner som kompletterar våra styrkor. Hela projektet kommer att omsätta 10 miljarder över 5-6 år. I ett projekt med sådan dignitet är detta en naturlig del i utvecklingen, säger Ola Serneke, vd Serneke.

Han berättar att de haft en dialog om partnerskap med flera intressenter. Till slut föll valet på NREP, ett nordiskt kapitalförvaltningsbolag inriktat mot fastigheter.

– För oss var det självklart att valet för på NREP.  NREP är aktiva och engagerade precis som vi är, dessutom bidrar de med hög kompetens inom projektutveckling, finansiering och transaktioner vilket är oerhört viktigt, säger Ola Serneke.

Bildar samriskbolag

NREP förvärvar nu 50 procent av projektet Karlastaden. Förvärvet baseras på den kommande detaljplanen och görs med ett förväntat totalt underliggande byggrättsvärde om cirka 1,5 miljarder kronor. I samband med förvärvet bildar Serneke och NREP samriskbolag där de äger hälften var. Det nya bolaget står sedan för att utveckla bostäderna och de kommersiella fastigheterna i den nya stadsdelen.

– Affären är väldigt positiv för projektet. Vi får in en engagerad partner som med sin tyngd och kompetens stärker utvecklingen av Karlastaden ytterligare, säger Ola Serneke.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev