Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Skanska bygger hyreslägenheter i Helsingfors

Publicerad: 25 januari 2019, 15:19

Illustration: Arkkitehtiryhmä A6

Skanska har tecknat avtal med Helsingfors Stad om att bygga bostäder i Jätkäsaari i Helsingfors, Finland. Kontraktet är värt cirka 480 miljoner kronor.


Kontraktet som avser design och konstruktion omfattar 265 lägenheter i tre byggnader och är en fortsättning på ett tidigare avtal mellan Skanska och Helsingfors stad i samma område. Projektet består av två 15 våningar höga torn och två lägre delar där höjden på husen varierar mellan fem och åtta våningar. Parkeringsgarage kommer att uppföras i en separat byggnad.

Projektet kommer att bidra till att erbjuda bostäder till rimliga priser i Helsingfors, vilket det finns en stor efterfrågan på tack vare fortsatt stadig befolkningstillväxt. Byggnadernas energieffektivitet ligger högst upp i skalan enligt byggnadsreglerna för 2018. Byggnaderna har utformats för att möjliggöra montering av solpaneler på taken och de nedre taken kommer att vara utrustade med växter och grönområden.

Konstruktionen kommer att inledas i januari 2019 och projektet kommer att slutföras våren 2022.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.