Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bostäder

Skanska bygger studentbostäder i gamla Skatteskrapan

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV MARIANNE SILÉN

Skanska uppför studentbostäder och en butiksgalleria i f d Skatteskrapan i Stockholm åt Svenska Bostäder. Projektet omfattar både ombyggnad och nyproduktion. Kostnaden är på 422 Mkr.
Huset 81 m och med 25 våningar får förutom studentbostäder, galleria, restauranger och på de tre  översta planen kontor. I direkt anslutning till byggnaden ska dessutom ett sjuvåningshus byggas.
Projektet omfattar 59 000 kvm, varav 51 000 kvm är ombyggnad och 8 000 kvm nybyggnad. Här blir plats för 476 studentlägenheter med plats för 600 studenter. I bottenplanet blir det en butiksgalleria. De kommersiella lokalerna är på 9 000 kvm butiker och 7 000 kvm kontor. I byggnaden ska även 19 vanliga hyreslägenheter inrymmas.
-Vi är övertygade om att Skanska kan medverka till att skapa ett bra boende för studenter samtidigt som vi bevarar den kulturskyddade byggnaden, säger Christer Danielsson, projektchef på Svenska Bostäder.
- Inköp av material och tjänster är ett sådant område där vi genom att utnyttja våra gemensamma resurser ska verka för att optimera resultatet, säger Torbjörn Wållgren, affärschef, Skanska Sverige.
Inflyttning beräknas i augusti 2007.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.