Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Skanska bygger Svanenmärkt flerbostadshus

Publicerad: 28 juni 2010, 09:44

Svanen-huset kommer att lanseras inom ramen för Skanskas koncept för industriellt byggande - ModernaHus.


– Det här är riktigt kul efter lång tids målmedvetet hårt arbete. Ett Svanenmärkt flerbostadshuskoncept som ModernaHus är ett tydligt bevis på att vi på Skanska menar allvar med vår vision om att vara ledande inom grönt byggande, säger Johan Johansen, chef konceptförvaltning på Skanska, i ett pressmeddelande.

Tidigare har småhus kunnat Svanenmärkas. Sedan de nya och kraftigt skärpta kraven för att Svanenmärka hus kom i våras är det nu också möjligt att söka licens för flerfamiljshus. Skanska är det första företag som klarat kraven, skriver Skanska i sitt pressmeddelande.

– Skanska har gjort ett fantastiskt bra jobb med att visa att Svanenmärkning av flerfamiljshus är bra ur flera aspekter. Vi är övertygade om att marknaden kommer att kräva miljömärkning av i princip alla hus mycket snart, säger Gun Nycander, affärsområdeschef på miljömärkningen Svanen.

Ett Svanenmärkt hus måste uppfylla en mängd hårt ställda miljö-, funktions- och kvalitetskrav. Det innebär att huset är energisnålt med låg klimatpåverkan, att byggmaterialet är kontrollerat och innehåller så lite miljö- och hälsoskadliga ämnen som möjligt. Huset byggs med totalentreprenad och har strikta rutiner för bygget, vilket gör att huset har hög kvalitet och en sund inomhusmiljö.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.