Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Skanska bygger vårdboende i Ängelholm

Publicerad: 21 juni 2017, 06:54

Skanska har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Attendo Sverige AB om att bygga ett vård- och omsorgsboende med 54 lägenheter i Ärrarps Ängar, Ängelholm.

Ämnen i artikeln:

bostadsmarknad

Vårdboendet är tre vångar högt och är den första etappen av det nya området Ärrarps Ängar mellan Ängelholm och Skälderviken. Här planerar Skanska även att bygga ett drygt 100-tal bostäder, både villor och flerfamiljshus.

– Det känns verkligen roligt att bygga ett modernt, hållbart äldreboende i Ängelholm tillsammans med Attendo. Det finns ett stort behov av den här sortens boende i Ängelholm och vi kan dra nytta av våra goda erfarenheter från liknande projekt runt om i landet, säger Emma Bengtsson, projektutvecklare, Skanska Sverige.

Byggnaden ska klara högt ställda hållbarhetskrav och målet är att den ska certifieras enligt miljöcertifieringssystemet LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) på guldnivå. Det innebär bland annat hög prestanda vad gäller energieffektivisering, minskad vattenförbrukning, minskade koldioxidutsläpp och inomhusmiljö.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev